Het gemoedelijke leven…..

in de St. Annahof lijkt inspirerend te werken op iedereen die graag bezig is. Of je dat dan professioneel, semi professioneel of als amateur doet maakt niet uit. De meest uiteenlopende vormen van kunst worden beoefend: neem nu bijvoorbeeld Pierre van Hemert, al jarenlang professioneel bezig met o.a. schilderen,  beeldhouwen en borduren.

Bovenstaand groot bloemstilleven van 90×80 cm in olieverf op linnen is een mooi voorbeeld van zijn klassieke werk.

Enige tijd geleden voelde hij zich bijzonder geïnspireerd  door het werk van Vincent van Gogh. Onderstaand werk is uitgevoerd in emaille en bestaat uit een groot aantal onderdelen die tot één geheel zijn samengevoegd. 

Muziek in alle stijlen …..

wordt en werd gespeeld door verschillende van onze bewoners. Van Combo tot concertzaal, maar ook op het poppodium, waar Theo van de Rijt van de Udense Specs nog regelmatig optreedt.

“Alleen tegen de hond sprak ik Fries”.

onder deze titel schreef onze mede-bewoner Joop Gobes      (9-8-1938/8-9-2019)  een aangrijpend verhaal over zijn onderduikperiode tijdens de tweede wereld-oorlog. Het boek werd in november 2017 in ons Atrium gepresenteerd.


Een zondagsschilder…….

zo noemt Huub Mulders zich graag. Al jarenlang schildert hij, vrij of in opdracht, de meest uiteenlopende onderwerpen. Bovenstaande drie werken sieren de centrale hal van de St. Annahof. Hieronder een voorbeeld van zijn recenter werk:

dame

Echt handwerk …..

zijn natuurlijk de kaarten die Jo van Boxtel met veel plezier en fantasie in elkaar zet. Én zij is heus niet de enige in het complex.

Vele studie-uren…..

onder leiding van niet de minste Udense kunstenaars zoals, Gerry Berents, Wil vd Hooven en Hans Beekmans leerde Truusje Scheepens de kneepjes van het vak:

momenteel werkt zij bij voorkeur met olieverf. Naast haar schilderwerk is ze vaak in de weer met het maken van sieraden en nog veel meer.

Mondriaan …..

was een van de kunstenaars die Huub Scheepens inspireert om glazen sieraden te maken. Uit speciale glassoorten stelt hij z’n sieraden samen om ze daarna bij een temperatuur van 800 graden samen te smelten tot een uniek sieraad.

 Een speelhuisje voor de kinderen ……

was de bedoeling maar Huub Scheepens kwam  niet verder dan onderstaande uitvoeringen van nog net geen halve meter hoog. Maar daar heeft hij dan ook tientallen van gemaakt. Helaas heeft hij nu geen werkplaats meer om deze nog te maken.