Truusje Scheepens, wat veel studie-uren kunnen opleveren.

Truusje is geboren in Nijmegen en opgegroeid in Veghel. Inmiddels woont ze, met korte onderbrekingen, al bija 50 jaar in Uden.

Op school was ze al vaak aan het tekenen maar daar bleef het vaak bij een tekening van de flintstones of andere stripfiguren. Pas eind jaren 90 werd het serieuzer, ze startte toen met een cursus aquarel bij Marijke Berns in Uden

⇑ Dit werk is gemaakt in 1998 en siert nog steeds haar huiskamer.

Veel werk van Truusje Scheepens is te zien bij haar thuis. Om haar hobby te kunnen bijven uitoefenen is een groot deel van de werken te koop.

Toen ze het aquarelleren onder de knie had ging Truusje aan de slag met een tekencursus bij Gerry Berents. Toen ze daar in 2003 begon had ze geen idee dat dit het begin was van zo’n tien jaar tekenlessen.

 ⇑ Kleinkind Anne

De opleiding bij Gerry liep nog een tijd door toen ze begon met schilderen onder leiding van Wil vd Hooven.

De meeste uiteenlopende onderwerpen verschenen op haar doeken. Menige huiskamer in Uden én veel verder in het land worden opgesierd door een werk van Truusje. Op een jaarlijks terugkerende kunstexpositie in Beers heeft ze heel wat schilderijen verkocht.

Truusje Scheepens 2013.4

Deze zonnebloem is een miniatuurtje van 20c20 cm. De knoflook hieronder is “om zo in te bijten”.

Van alle honden die in huize Scheepens geleefd hebben was deze Charlie toch wel het leukste beestje om op een schildersdoek vast te leggen.

Aangemoedigd door haar man Huub, die gek is op jugendstil en art nouveau, maakte ze deze “koppen” in olieverf.

Dat het ook heel anders kan bewijst dit stoere portret.